Restaurant The Phlox
  • Home
  • Bestel hier u take away
  • Menu
  • Cadeaubon
  • Impressie
  • Menu Français
    • A La Carte
    • Menu du chef
  • Contact

A LA CARTE

BITES TO SHARE

NACHO’S @ THE PHLOX  
 
KROKANTE KIPPENREEPJES MET KRUIDEN - CAESAR  
 
GANDAHAMBOLLETJES - VERSE TARTAAR
 
CALAMARES MET PANKO - VERSE TARTAAR 
 
IBERICO  BELLOTA ‘PATA NEGRA’ (90gr.) - CROSTINI
 
OESTERS, FINES CLAIRE °°°    6st.
 
JAPANSE OESTERS ‘UMAMI’ °°°   6st.


TO START & TO SHARE

BEENHAM KROKETTEN - PANKO - WITLOOF - GRAANMOSTERD 
 
GREVENBROECKER KAASKROKETTEN  
 
MERGPIJPJES - ROZEMARIJN - FLEUR DE SEL   
 
WILDE EEND - FOIE GRAS - NOORDZEEKRAB – NASHIPEER - RODE BIET - VERJUS   
 
FOIE GRAS TARTE TATIN - EEKHOORNTJESBROOD - GEKONFIJTE RODE UI  
 
KROKANTE SUSHI - KEUZE UIT KINGFISH OF VEGGIE - UNAGI   
 
COQUILLE - BOUCHOTMOSSEL - KREEFTENBISQUE - BRASVAR - POSTELEIN  

 
JAPANSE OESTERS ‘UMAMI’ °°°   6st.
Hartig - zilt - vol met pit - finesse
 
OESTERS, FINES CLAIRE ‘Oleronnaise’ °°°°   6st.
Zoete - fruitige toets
 
½ KREEFT (warm) 
 Kruiden-lookboter/ parmigiano
 
KING KRAB UIT DE BERINGZEE (250gr.)
Knoflookolie, soja & curry   
 
PASTA “KAVIAAR”
Royal Belgium ‘CAVIAR GOLD LABEL’ (30gr.) - zure room - bieslook  
 
SUPPLEMENT  TRUFFEL  
​

MAIN COURS

VOL AU VENT - MECHELSE KOEKOEK - MASCARPONE 
(suppl. kalfszwezeriken   7,50€)
 
STOVERIJ - WAGYU - SOJA - ROCHEFORT 
 
KALFSZWEZERIKEN - PURE KALFSJUS - TRUFFEL 
 
REE - ”GRAND VENEUR” - POMPOEN - WITLOF - STOOFPEER 
 
ROGGEVLEUGEL - KAPPERTJESBOTER 
 
GEGRILDE YELLOWFIN TONIJN - MI-CUIT - BEARNAISE 
 
VISPAN - TARBOT - COQUILLE - KREEFT -  BOUCHOT MOSSELEN - SAFFRAAN 
 
KREEFT (650+) - KRUIDEN LOOKBOTER - PARMIGIANO 
 
4 KINGS OF THE SEA - ½ KREEFT - SNEEUWKRAB - KING CRAB - LANGOUSTINE     
​

SKILL ON THE GRILL

T-BONE HEREFORD (+- 1,2 kg)   84/ 2pers.  
De T-bone is een type steak dat van de entrecote & de filet pur wordt versneden
Zuid-Engeland, 100% gras gevoederd     
 
FILET PUR    (+ 250gr.)   
Australisch - 120d. graan gevoederd 
 
WAGYU PICANHA BMS 8/9+ (+ 200gr.) 
Australië - Staartstuk met een prachtige marmering en een rijke smaak
 
RIBEYE   (+-350gr.) 
Uruguay - graan gevoederd - Angus - THE BLACK 
 
TUSSENRIBSTUK USA ‘PRIME’ HILTON BEEF (+- 300gr.)  
Dit stukje is USA prime, de hoogste classificatie, slechts enkele op de 100 dieren krijgen deze quotering


SURF & TURF MET HALVE KREEFT GESERVEERD MET UW VLEESKEUZE

SUPPL. GEBAKKEN GANZENLEVER     

OM DE VLEESGERECHTEN TE BEGELEIDEN  
Peper ‘concassé’- champignonroom - béarnaise
Béarnaise met truffel  ​

​KEUZE UIT: in rundvet gebakken frieten - krielaardappelen - puree - rijst
​

SWEETS

ZOETE DESSERTWIJN
Chateau Pont De Brion Graves Supérieures (Semillion )
Smaken van geraspte citroenschil, nectarines, perzik….
 
CREME BRÛLEE   
 
DAME BLANCHE  
 
Vanille - warme chocolade 
 
GATEAU CHAUD    
Moelleux van chocolade - crème Anglaise - vanille
 
LIMOEN COLONEL    
Limoensorbet – Belvedere vodka
 
SABAYON VAN DE CHEF   
Champagne - Grand Marnier - vanille - vers fruit
 
CRÊPES NORMANDES  
Appel - vanille – (suppl. Calvados 3€)
 
VERSE TRUFFEL    
Vanille roomijs - olijfolie ‘extra vierge’ - fleur de sel
 
TANZANIA - MASCARPONE - TARTINE RUSSE - SORBET - BANAAN   
The Phlox
Reepstraat 42  9660 Brakel
TEL. 055/60.96.03   info@thephlox.be
Website @ Online Reservations by TableFever
Photography by Bart Albrecht

  • Home
  • Bestel hier u take away
  • Menu
  • Cadeaubon
  • Impressie
  • Menu Français
    • A La Carte
    • Menu du chef
  • Contact